Thailand
Door: Olivier de Swart
Blijf op de hoogte en volg Olivier
14 Januari 2013 | Thailand, Bangkok
Om 7 uur s' ochtends kwam ik aan in Bangkok. Zonder slaap. Heerlijke jetlag, daarna doorgereisd naar mijn guest house. Na dat ik 15 minuten aan het ontbijt zat, raakte ik aan de praat met Brian. We besloten samen, met Bram, een fietstocht te maken door de slechte wijken van Bangkok + de jungle dat er om heen ligt. Wat een ervaring! De arme mensen hier leven op straat en eten en drinken alleen maar de hele dag. Ook maken ze al hun eten op straat en wassen ze af in teiltjes langs de weg. Daarna fietste ik door de jungle op een soort verhoogd fietspad van een halve meter breed, waar mensen in schrale huizen in de jungle wonen.
Toen we terug kwamen hebben we gegeten maar het is wel heet zeg! Ff wennen.
Na het eten ben ik uit gegaan met 4 andere backpackers, waar onder ook de 2 van de fietstocht. Hier drinken ze torens bier (die staat op tafel met een tapje er aan) in plaats van gewoon glazen. Best chill.
Dag 2.
Iris ontmoet, de vriendin van Bram. Daarna naar de grootste markt geweest in Azie. Was niet klein nee!
Daarna gezeten in een park. Relaxed.
Na het park gegaan naar de grote tempels naast het paleis waar ze ziek veel buddhas hebben. Ook een paar belachelijk grote (die bekende liggende bijv)
In de avond gegeten in een Thais tentje waar ik voor het eerst heb gejankt door het hete eten. Maar t was wel lekker!
In de avond gingen we naar het hotel waar de hangover 2 is opgenomen.
Geen tijd om verder te schrijven. Doei!
14 Januari 2013 - 13:16
Rof:
Vaseline op je aarsje doet wonderen -
14 Januari 2013 - 16:32
Ineke De Swart:
Wauwww, dat klinkt erg goed. Al veel gedaan jongen. Enjoy. hier is ijkoud. vanmorgen -8 graden.
En jij hebt te heet.
X mamma -
14 Januari 2013 - 17:46
Ted:
Olivier gaaf man, mooi dat je goed bent aangekomen. Ik stuur naar je emai nog even een lijst met tips voor Bangkok. Let wel even op bij Golden Temple als je naar Grand Palace loopt...niet in een betjak stappen maar gewoon om de hoge witte muur heen lopen naar de ingang...de betjak probeert je nl allerlei dingen te verkopen wat je niet wilt en brengt je waar je niet heen wilt! Veel plezier ! enne waar blijven de foto's? -
14 Januari 2013 - 18:07
De Stokvissen + Opa Willemars:
Beste Olivier,
Wat een leuk verslag heb je geschreven. We zien het helemaal voor ons. We zitten rond de open haard. Het vriest hier.
Opa heeft een corenwijntje met een lekkere haring, vita heeft nog wat moeite met slikken en Barbara maakt zuurkool. Wel heel anders dan het " hete" eten dat jij beschrijft. Wat een avontuur en wat leuk dat we je via internet kunnen volgen. Tot het volgende bericht uit het verre Oosten .
Hartelijke groeten van 3 stokvissen en 1 Willemars -
14 Januari 2013 - 18:33
Marieke:
Yo Ol,
Dat klinkt supergaaf! Tof dat je op de eerste dag al een stukje de jungle in geweest bent. Steek je erg uit boven alle Aziaten?
Voor mijn huidige vak moet ik over een week gaan onderzoeken of pittig eten helpt tegen worminfecties. Het resultaat zal ik je binnenkort wel vertellen, misschien weet je nog waar je 't voor doet. Bij jou en pittig eten komt ook meteen de spaghetti Diablo in Duitsland weer in m'n herinneringen naar boven, haha.
Ik wens je nog superveel plezier en hoop dat je al veel toffe foto's gemaakt hebt. Maar vooral genieten natuurlijk!
Dikke knuffel van je zus! -
16 Januari 2013 - 20:32
Ellen:
Ha Olivier,
Zo te lezen vermaak jij je goed in het Verre Oosten! Erg leuk dat we je zo kunnen volgen. Ben benieuwd naar je verdere verhalen! Houden ons aanbevolen voor leuke tips, want onze zomervakantie gaat naar Thailand!
Dikke kus, Ellen -
25 Januari 2013 - 12:15
Olivier:
Bedankt voor de leuke reacties! Xx